Thursday, September 15, 2011

Suppilovahvero makes you CrAzY!

Täältä sienishown keskeltä ehdin sen verran kuittaamaan, että hengissä ollaan vaikkei ole mitään kuulunutkaan kohta viikkoon. Olen kerännyt, putsannut, valmistanut ja säilönyt sieniä niin paljon, että tuntuu että haisen itsekkin ihan sienille, sori vaan työkaverit ;)
Ja loppua tälle hulluudelle ei näy, sunnuntaina suunnistan Äidin kanssa maalle sienestämään ja odotan entistä suurempaa saalista. Jos sitä ensi viikolla sitten palaisi sivistyksen pariin taas ja ehtisi nähdä ystäviäkin, mutta meneehän ne pimenevät syysillat näinkin kivasti.



 Eikö olekkin vihreä sammalmetsä kaunis?



 melko riehakasta :D




Tässä pari ohjetta jos sienet kiinnostaa:
Suppilovahverokastike 



1 salottisipuli
1 rkl kasviöljyä
2 dl suppilovahveroita
1 dl lihalientä(kuutio)
2 dl kanttarelli-konjakki creme fraichea
2 tl juoksevaa hunajaa
tummaa maissitärkkelystä (esim. Maizena)
suolaa
mustapippuria


Valmistusohje:
Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia hetki öljyssä pannulla ja lisää puhdistetut sienet. Paista, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut.
  Mittaa kattilaan liemi, kerma ja hunaja. Kiehauta ja suurusta seos maissitärkkelyksellä pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.

Suppilovahveropiirakka


300g suppilovahveroita
70 g pekonia
2 kpl salottisipulia
3 kpl munaa
3 dl ruokakermaa
1/2 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
1/2 tl timjamia
homejuustomurua
paprikaa

Taikina
3 1/2 dl vehnäjauhoja
75 g leivontamargariinia 
1 kpl munaa
2 rkl vettä
 
Valmista taikina. Nypi jauho ja huoneenlämpöinen rasva sormin murumaiseksi seokseksi. Lisää kananmuna ja vesi. Sekoita, mutta älä vaivaa. Painele taikina voideltuun vuokaan ja pane viileään.
Valmista täyte. Paista sieniä kuivalla pannulla, kunnes neste on haihtunut. Kuullota silputtu sipuli ja paista pilkottu pekoni rapeaksi.
Yhdistä keskenään kaikki täytteen ainekset. Kumoa täyte vuokaan ja paista 200 asteessa kypsäksi eli noin 40 minuuttia.



Nyt puuttuis enää et joku kommentois kuvia, et eihän noi ees oo suppilovahveroita... no mut ei ne ainakaan mitään myrkyllisiä oo ollu kun henki vieläkin pihisee ;)

<3 Nassa

No comments:

Post a Comment