Monday, June 4, 2012

Matkustelua osa 5, Beijing 2009

Moi vaan, nyt on edellisestä Matkustelua-postauksesta kulunut niin paljon aikaa, että on sanomattakin selvää, että oon yrittänyt vältellä tätä hommaa... ihan vaan siksi, että parhaiden valokuvien valitseminen tuhannesta on niin työlästä... no joo sama virsi kun aina... joten ei muuta kun sitten mennään Kiinaan ja tarkemmin ottaen Pekingiin :) Tervetuloa matkalle :)



Olimme 2009 toukokuussa viikon Kiinan pohjoisessa pääkaupungissa Pekingissä. Kuulostaa ehkä lyhyeltä ajalta lomailla Kiinassa, mutta me ehdimme kiertää kunnolla kaikki Pekingin ja sen lähellä sijaitsevat nähtävyydet kuten: Kielletty kaupunki ja keisarillinen palatsi, Taivaallisen rauhan aukio(Tiananmen), Lamatemppeli, Pekingin eläintarha, Hiilikukkula, Kiinan muuri, Taivaan temppeli, Kesäpalatsi, Ming-haudat, Helmiviljelmä, "linnunpesä"-stadion ja "vesikuutio"-uimastadion, posliiniruukkutehdas, kaikki mahdolliset puistot ja tietenkin silkkimarketit, you name it! Unohdin varmaan paljon paikkoja, mutta tässä nyt ainakin tärkeimmät.

Ruoka oli taivaallista, ihan eri kun Suomen Kiinalaisissa ravintoloissa, Pekingin ankka on maistamisen arvoista, ei niinkään mitään herkkua, mutta se tarjoilukokemus itsessään on hieno. Olen yleensä liikkeellä "kaikkea kannattaa maistaa" menttaliteetillä, mutta skorpioonit, merihevoset ja koppakuoriaiset jäi syömättä jopa minulta :).

Shoppailullekin jäi ruhtinaallisesti aikaa ja kaikkea mitä ikinä keksit haluta/tarvita on saatavilla. Sellanen vinkiksi, että valmistaudu tinkimään, se on lähes pakollista!!!
 Kaikki oli todella halpaa, mm. hemmotteluhoidot, ruoka, metro ja ostokset.

 Tää matka oli aivan huikea kokemus, jos vaan tuo Kiina kiinnostaa, niin suosittelen erittäin lämpimästi. Kannattaa lähteä avoimin mielin, ilman ennakkoluuloja. Englannin kielellä ei juurikaan tee mitään(paitsi hotelleissa), mutta elekielellä ja kartan kanssa selviää. Paikkojen nimet kannattaa pyytää hotellilta kirjoittamaan paikallisella kielellä jos liikkuu taksilla.
 Vanhoilla Hutong-kujilla kannattaa vierailla, siellä näät oikeita paikallisia ja heidän vaatimatonta elämäänsä. Aitoja Hutongeja on valitettavan vähän enää jäljellä.
 Matkaan tarvitset viisumin passin lisäksi ja perusrokotukset kannattaa hoitaa kuntoon. 

Mun matkani kohokohtia oli Kiinan muuri, Riksa-ajelu, Pandat(jotka olivat tosin aika laiskoja vaikka mentiin heti aamusta niitä katselemaan) ja Kirahvien syöttäminen <3




 6 osaa odotellessa, minneköhän matka viekään seuraavassa osassa?

<3 Nassa

No comments:

Post a Comment