Thursday, March 24, 2011

Korvaamattomat aistit

Koska välillä on pakko syödä, laitan tälläkertaa ruoka aiheisen postauksen. Ruokaa rakastavana olisi kamalaa menettää makuaisti, puhumattakaan hajuaistista. Tuoksut ruokaa tehdessä ovat melkeimpä houkuttelevammat kuin itse maku. Miettikääpä vaikka tuoretta basilikaa? Jo pelkkä sen haisteleminen saa syljen erityksen villiintymään, kokeilkaapa ensi kerralla :) Tässä joitain viimeaikaisia kokkailujani. Aika salaatti painotteisia, koska ruokailu on sijoittunut pääasiassa illalle.



Meloni-fetasalaatti ja kolmioleipä, eräänä iltana syömäni iltapala

 Kana-halloumisalaatti ja tuore jyväleipä oli eilisen iltapala

Tänään tein pastaa ja tonnikalakastiketta

 Aika simppelit raaka-aineet, mutta lopputulos oli maukas. Rucola kruunasi makuelämyksen.

Ruoanlaittoa, musiikkia unohtamatta

 Aina välillä pitää olla myös jälkkäriä, hedelmäsalaatti on siinä mitä mainioin

Ja  nyt sukellan muodin ja sisustuksen maailmaan näiden lemppareitteni kanssa

Nassa

3 comments:

  1. Hyvän näköisiä ruokia! Pannulla pyöräytetty halloumijuusto on herkullista. Ihanan suolaista ja maukasta. Mulle uusi juttu on hunaja pastakastikkeen mausteena. Minkä verran laitat (lienee makuasia) ja missä vaiheessa?

    ReplyDelete
  2. Siis ihan vaan vähän makeutta antamaan, kun muuten oli chiliä ja tomaattia mausteena. Laitoin sitä vasta ihan loppuvaiheessa kun maustoin. Ensimmäinen kokeilu oli mullekkin, aina pitää kaikkee testata ;)

    ReplyDelete
  3. Toinen toimiva vaihtoehto vois olla hitunen sokeria. Se sopii kaikkiin tomaattipohjaisiin kastikkeisiin mehevöittämään tomaatin makua. Lisätään loppuvaiheessa, just ennen kun laitetaan tarjolle. Opin kikan kerran kokkiohjelmasta italialaiselta kokilta. Toimii. Käytän aina pastakastikkeissa.

    ReplyDelete