Monday, March 26, 2012

Matkustelua Osa 4, Prague 2008

Heippa, aikaa on vierähtänyt jo tovi edellisestä matkustelu-aiheisesta postauksestani joten nyt matkailunnälkäisille olisi luvassa taas viihdykettä...

Olimme vuonna 2008 kesäkuussa viikon verran Prahassa Tsekeissä, se oli paikka johon olin pitkään halunnut lähteä, enkä edes oluen ja makkaroiden takia niinkuin monet muut kulinaristi-matkustajat vaan ihanien vanhojen rakennusten ja kauniiden maisemien takia. Niitä oli totisesti vastassamme kun saavuimme ihanaan Prahan kaupunkiin. Koskaan aiemmin en ollut nähnyt niin paljon museoita samassa kaupungissa, eli varmasti jokaiselle löytyy jotain mielenkiintoista myös niistä. Itse kävin parissa museossa, vaikken ole varsinaisesti mikään museo-ihminen, mutta nämä kyseiset museot olivatkin jotain ihan muuta kuin tavallisia(seksimuseo ja keskiaikainen kidutusmuseo) :D.

Kävimme myös Prahan eläintarhassa joka on tähänastisista eläintarhoista joissa olen käynnyt ehdottomasti parhaimmistoa, siisti, eläimillä oli tilaa ja paljon harvinaisempiakin eläimiä ja minä pääsin näkemään mm. kirahveja läheltä <3.

Muuten loman aikanamme kierreltiin nähtäyyksiä ja shoppailtiin ja syötiin hyvin. Ainakin tuolloin Prahassa oli erittäin halpaa niin syöminen kun ostoksetkin ja jos tykkää ns. vanhanajantunnelmasta niin toi paikka on ihan ehdoton. Ihana paikka minun mielestäni. Ja mikä parasta, Euroshopper viinejä myytiin 1 litran tölkeissä ja ne oli tosi hyviä, 1 tölkki taisi maksaa noin 0,75 euroa ja niitä tuli viikon aikana juotua useampikin ;) Harkitsin jopa niiden kotiin raahaamista, mutta painoa olisi tullut ehkä vähän liikaa laukulle ;D.

Vaikka keli ei vielä ollut mikään helteinen, niin se ei haitannut vaan jotenkin tollanen tietynlainen synkkyys sopi tonne paikkaan kuin nenä päähän. Myös niitä lämpöisiä päiviä mahtui lomallemme.
Tässä muutamia kuvia ja tunnelmia Prahasta.





Seuraavaksi matkaamme vuodessa 2009 ja kaupunkilomalla aivan täysin erilaisessa kulttuurissa kuin omamme on.

Toivottavasti viihdyitte mukana matkalla :)
 
<3 Nassa

No comments:

Post a Comment