Wednesday, September 19, 2012

Suppilopizzaa ja makaronilaatikkoa

Nyt on taas se aika vuodesta kun työnnän suppilovahveroita joka ikiseen ruokaan jota teen ;)
 Käytiin tuossa muutama päivä sitten metsässä ja mukaan tarttui taas melkoinen säkki noita kyseisiä sieniä. Syy miksi kerään aina juuri noita on se helppous. On paikka josta niitä saa ihan tajuttomasti ja siivoaminen ja laittaminen on ihan super helppoa. Suosittelen lämpimästi jos sienestät. 
Kanttarellit olisi myös tosi hyviä ja helppoja, mutta täällä meillä niitä ei ole näkynyt. 
Viime vuonnakin löysin vain muutaman mustatorvisienen suppiloiden lisäksi. 
Muualla metsiä kierrellessä kanttarellejakin on löytynyt, mutta mitä sitä merta edemmäs kalaan lähtee kun lähimetsä suorastaan pullistelee suppilovahveroista. 
Ainakaan vielä ei kyllästytä tää yhteen lajiin jämähtäminen ;)



Viime lauantaina tehtiin perinteisesti pizzaa joka sai lisukkeeksi myös suppiloita ;)
  
Tänään tein illalla makaronilaatikkoa johon laitoin jauhelihan ja sipulin lisäksi (yllätys,yllätys) suppiloita. Vähän pilkoin niitä pienemmäksi ja nopeasti ruskistin niitä sipulin kanssa pannulla.


 Munamaitoon tulee tietty munaa ja maitoa ;) sekä pippuria myllystä. Kaikki aineet(makaronit, jauhelihat, sienet, sipulit) kaadetaan uunivuokaan ja munamaito perään. Sekoitus ja sit voi lisätä pinnalle vähän(tai paljon)juustoraastetta oman maun mukaan.



 Sitten uuniin 200 astetta noin 40 minuuttia ja sieltä tulee herkkuruoka höyryävänä. Sitten ei muuta kun syömään ja voin kertoo, et oli herkullista :) Sienet antoi ihan kivan säväyksen tavalliseen makaronilaatikkoon verrattuna.
 Testatkaapa ja kertokaa sitten mitä piditte ;)



Suunnitteilla on ainakin vielä kaalilaatikko suppiloilla ja pepperoni-suppilopiirakka... niitä odotellessa...

 Syksy on kyllä niin ihanaa aikaa!

<3 Nassa

No comments:

Post a Comment