Friday, February 17, 2012

Matkustelua Osa 3, Varna & Golden Sands 2007

Kesäkuussa 2007 oltiin viikko Bulgariassa, josta etukäteen oli vähän oletuksena, et se on hirvee turistirysä ja niinhän se olikin, mutta ei negatiivisessa mielessä :) Golden Sand:in alue jossa hotellimme sijaitsi oli muurien ympäröimä ja sisäpuolella oli pelkästään turisteja, alueella ei asunut ollenkaan paikallisia. Paikka oli oikein siisti ja viihtyisä ja vaikka alue oli melko pieni, oli kuitenkin paljon nähtävää. Kävimme patikoiden entisessä munkkiluostarissa, vierailimme Varnan kaupungissa ja teimme taksilla päiväreissun melkein Romanian rajalla sijainneeseen pieneen kylään jossa oli todella kaunis ja suuri kasvitieteellinen puutarha. Paikan nimeä en enää muista, mutta se oli käymisen arvoinen paikka ja taksikuski oli luotettava ja odotti meitä monta tuntia kun kiertelimme aluetta.
 Varnan kaupunki oli myös hieno, ei kauhean suuri, mutta löytyi kaikenlaista nähtävää sielläkin. Käytiin kaupungilla, kierreltiin puistoja, vierailtiin kirkossa ja joillain paikallisilla markkinoilla. Satama fanina, minusta oli outoa, ettei Varnassa eikä Kultahietikolla ollut ollenkaan huvisatamaa.

 Golden Sand:in alueella kaupustelijoita ja sisäänheittäjiä ravintoloihin oli enemmän kun tarpeeksi, että jos jotain negatiivista pitää olla, niin se sitten, mutta jos annoit mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, niin ei se loppujen lopuksi häirinnyt kovinkaan paljoa. Ruoka oli hyvää ja halpaa, muutenkin hinnat oli ainakin tuolloin vielä todella halvat, tosin Kultahietikolla oli pääasiassa myynnissä pelkkää piraatti tavaraa, että todelliset ostokset kannatti tehdä Varnassa oikeissa liikkeissä. 

Ihan sympaattinen paikka ja rannat oli ihanat. Sää mustanmeren rannalla on arvaamaton ja välillä tuli ukkospilviä ja sää muuttui hetkessä, mutta hellettä riitti koko viikoksi. Hyvät muistot on tästäkin reissusta, eipä ole kyllä tainnut mikään matka vielä tähän mennessä epäonnistuakkaan.





Seuraavaksi onkin sitten vuorossa kokonaan kaupunkilomakohde ja näinollen vähän erilaista juttua luvassa.

<3 Nassa

No comments:

Post a Comment